Vrouwelijke ondernemers netwerken meer en anders

Bron: Telegraaf.nl 09-03-2011

Verschillen tussen mannen en vrouwen zijn er ook op het gebied van ondernemerschap. Vrouwelijke entrepreneurs netwerken meer en op een andere manier dan mannen.

Dat blijkt uit een onderzoek van FNV Zelfstandigen onder meer dan 1600 ondernemers, in aanloop naar de 100e Internationale Vrouwendag op dinsdag 8 maart.

Een duidelijk verschil is tussen de seksen is het doel van het netwerken. Waar vrouwen zich bij voorkeur liever zakelijk profileren, gaat het mannen erom concrete opdrachten en nieuwe contacten binnen te halen. Zij doen dit bij voorkeur tijdens een borrel of een receptie, in tegenstelling tot vrouwen die het liefst professionele netwerkbijeenkomsten bezoeken.

Daarnaast blijkt uit het onderzoek dat vrouwen zich iets meer met netwerken bezighouden dan mannen. 85% van de vrouwelijke ondernemers houdt zich hiermee bezig. Bij de mannen ligt dit rond de 75%.

Wel blijkt dat de mannen die netwerken hier meer tijd aan besteden dan hun vrouwelijke collega-ondernemers. Gemiddeld spenderen zij hier vijf tot tien uur per maand aan, bij het merendeel van de vrouwen is dit één tot vijf uur per maand. Er wordt wel evenveel tijd besteed aan online netwerken als LinkedIn.

Gerelateerde artikelen: Netwerken; Freelance; Vrouwen
Blijf op de hoogte
Download the Job Broker Iphone app
 

Vacatures per CategorieVacatures per Regio

Vind banken en verzekeringen vacatures in jouw regio.

Vacatures per sector Vacatures meest gezocht Vacatures per plaats Financiële branche informatie
Vermogensbeheer vacatures Asset management vacatures Vacatures Amsterdam Alles over banken
Verzekeringen vacatures Account manager vacatures Vacatures Rotterdam Alles over verzekeraars
Pensioen vacatures Management vacatures Vacatures Den-haag
Incasso vacatures Risk vacatures Vacatures Utrecht
Bank vacatures