ZZP’ers herontdekken de coöperatie

Bron: centraalbeheer.nl 08-04-2011

Samenwerken biedt voordelen
De laatste jaren zien we onder zzp'ers een toename van het aantal coöperatieve verenigingen. Samenwerking biedt voordelen, zoals een betere dienstverlening en de mogelijkheid om grotere opdrachten binnen te halen.

Aantal coöperaties
In drie jaar tijd is het aantal coöperaties met 25% toegenomen. Stonden er twee jaar geleden 4.600 coöperaties ingeschreven bij de Kamers van Koophandel, begin dit jaar stond dat aantal op 5.800. Daarvan vallen er vijfhonderd in de categorie ‘zakelijke dienstverlening'.

Rechtsvorm met voordelen
Het vormen van een coöperatieve vereniging biedt allerlei voordelen. Zzp'ers kunnen daarmee hun slagkracht vergroten. Zeker als er meer disciplines in een coöperatie verenigd zijn, kan een klant aangenaam verrast zijn doordat er kan worden meegedacht in de breedte. En met de aanscherping van de inkoopregels biedt de samenwerking binnen een coöperatie de mogelijkheid om grotere opdrachten binnen te halen. Want zelfs met de aankomende nieuwe Aanbestedingswet blijft het voor zzp'ers lastig om toegang te krijgen tot aanbestedingen.

In relatie tot andere rechtsvormen
Een coöperatieve vereniging biedt ook voordelen ten opzichte van andere rechtsvormen;
in tegenstelling tot een vennootschap onder firma (vof) zijn de leden van een ‘coöperatie met uitgesloten aansprakelijkheid' niet hoofdelijk, dus met hun privévermogen, aansprakelijk; er hoeft niet, zoals bij een Besloten Vennootschap (bv) een vermogen van Є 18.000,- ingebracht te worden.

Gerelateerde artikelen: Freelance
Blijf op de hoogte
Download the Job Broker Iphone app
 

Vacatures per CategorieVacatures per Regio

Vind banken en verzekeringen vacatures in jouw regio.

Vacatures per sector Vacatures meest gezocht Vacatures per plaats Financiële branche informatie
Vermogensbeheer vacatures Asset management vacatures Vacatures Amsterdam Alles over banken
Verzekeringen vacatures Account manager vacatures Vacatures Rotterdam Alles over verzekeraars
Pensioen vacatures Management vacatures Vacatures Den-haag
Incasso vacatures Risk vacatures Vacatures Utrecht
Bank vacatures