Nettowinst De Goudse gestegen naar 30,7 miljoen

Bron: amweb.nl 18-04-2011

Ondanks problemen bij auto-, brand- en inkomensverzekeringen heeft De Goudse opnieuw een boekjaar winstgevend afgesloten: € 30,7 mln nettowinst tegen € 29,5 mln in 2009. Dit najaar staat de introductie van een premiepensioeninstelling op stapel. Daarmee wil De Goudse een moderne pensioenoplossing bieden aan bedrijven tot 500 werknemers.

Dat midden- en kleinbedrijf vormt de kern van het bedrijfsmodel van De Goudse. "De zakelijke markt, een echte adviesmarkt, biedt de beste kansen voor ons en het intermediair", stelt bestuursvoorzitter Michel Lamie. "Op dit moment wordt 83% van onze groei gerealiseerd in de zakelijke markt."

De Goudse wil klanten meer duidelijkheid geven over "het wezenlijke verschil tussen een objectieve adviseur en adviseurs van een bank of direct writer die alleen producten van de eigen organisatie verkopen." Daartoe zou er "een waarschuwingstekst bij alle ingewikkelde producten" moeten komen. "Let op: het afsluiten van een complex product zonder deskundig advies is zeer risicovol", zo doet Lamie een schot voor de boeg.

De totale premieomzet van De Goudse daalde vorig jaar met 3% tot € 596 (614) mln. Stevige groei (9%) was er bij de inkomensverzekeringen: € 183 (167) mln. Daar leiden concurrentie en toegenomen ziekteverzuim- en arbeidsongeschiktheidscijfers echter tot "tegenvallende resultaten". De Goudse heeft om die reden onlangs de tarieven voor ziekteverzuimverzekeringen verhoogd; het eerste kwartaal van 2011 liet nog onvoldoende herstel zien. De technische resultaten Brand (€ -1,1 mln) en Motorrijtuigen (€ -4,3 mln) waren in 2010 negatief.

Gerelateerde artikelen: Kerngetallen; Verzekeraars
Blijf op de hoogte
Download the Job Broker Iphone app
 

Vacatures per CategorieVacatures per Regio

Vind banken en verzekeringen vacatures in jouw regio.

Vacatures per sector Vacatures meest gezocht Vacatures per plaats Financiële branche informatie
Vermogensbeheer vacatures Asset management vacatures Vacatures Amsterdam Alles over banken
Verzekeringen vacatures Account manager vacatures Vacatures Rotterdam Alles over verzekeraars
Pensioen vacatures Management vacatures Vacatures Den-haag
Incasso vacatures Risk vacatures Vacatures Utrecht
Bank vacatures