Winst Robeco 181 miljoen, beheerd vermogen 150 mrd

Bron: dow Jones nieuwsbank 28-04-2011

Robeco heeft in 2010 weer winst gemaakt en het vermogen onder beheer is gestegen tot € 150 miljard, meldt de vermogensbeheerder uit Rotterdam woensdag in een persbericht.

Tegenover een winst van € 181 miljoen stond een jaar eerder nog een verlies van € 11 miljoen. Afgelopen jaar werd de winst gestuwd door hogere beheersinkomsten geholpen door de aanwas van het vermogen en een stijging van de dollar.

Na het herstel van 2009, bleven de financiele markten zich in 2010 gunstig ontwikkelen. Dit resulteerde in een stijging van het beheerd vermogen met 11%, na een groei van 22% het voorgaande jaar.

In het eerste kwartaal van 2011 bleef het vermogen min of meer gelijk. De instroom van nieuw geld in vooral Amerikaanse aandelen, bedrijfsobligaties met hoog risico en opkomende markten woog op tegen een daling van de dollar.

Na het verlies van 2009 formuleerde Robeco, een volle dochter van de Rabobank Groep, een nieuwe strategie. Het vermogen onder beheer zou in de periode tot en met 2014 gemiddeld met 11% moeten groeien tot een totaal van € 225 miljard.

Bestuursvoorzitter Roderick Munsters hamerde in dit verband op het belang van autonome groei. Om de zelfstandige positie van de vermogensbeheerder te behouden, zei hij naar een jaarlijkse instroom van € 6 miljard tot € 7 miljard aan nieuw kapitaal te willen.

De groei van het beheerd vermogen in 2010 was het resultaat van € 19,6 miljard aan beleggingsresultaten en een uitstroom van € 3,4 miljard.

 De banden met het moederconcern zullen de komende tijd verder worden aangehaald. De bedrijven kijken vooral naar productontwikkeling, zowel in Nederland als in het buitenland. De specialisatie van Rabobank op food & agri zal hierbij gelden als een speerpunt, aldus Robeco.

Gerelateerde artikelen: Kerngetallen; Vermogensmanagement
Blijf op de hoogte
Download the Job Broker Iphone app
 

Vacatures per CategorieVacatures per Regio

Vind banken en verzekeringen vacatures in jouw regio.

Vacatures per sector Vacatures meest gezocht Vacatures per plaats Financiële branche informatie
Vermogensbeheer vacatures Asset management vacatures Vacatures Amsterdam Alles over banken
Verzekeringen vacatures Account manager vacatures Vacatures Rotterdam Alles over verzekeraars
Pensioen vacatures Management vacatures Vacatures Den-haag
Incasso vacatures Risk vacatures Vacatures Utrecht
Bank vacatures