Aon Hewitt waarschuwt voor veranderende arbeidsverhoudingen

Bron: vbnet.nl 09-05-2011

Aon Hewitt concludeert in een whitepaper dat organisaties te weinig prioriteit geven aan de veranderende arbeidsverhoudingen.

Arthur Claassen, Managing Consultant: “Bestuurders denken zich hier in de loop der tijd wel op aan te passen. Feit is echter dat er momenteel fundamentele trends doorzetten, zoals krapte op de arbeidsmarkt, de roep om flexibele inzet van arbeid en doorwerken tot na je 65e. Je kunt wachten tot de druk op de arbeidsmarkt toeneemt maar dan loop je achter de feiten aan. Grote kans dat je dan terugvalt op oude oplossingen die niet meer werken, zoals meer loon betalen, terwijl aandacht voor een herijking van de arbeidsrelatie noodzakelijk is en veel meer oplevert dan je op het eerste gezicht zou denken. Werkgevers die hier meer aandacht aan besteden zijn succesvoller en hun medewerkers zijn meer betrokken.”

Aon Hewitt doet in het white paper ‘Verschuiving in de arbeidsrelatie’ vier aanbevelingen:

Organisaties moeten bewuster omgaan met talent dat zij nodig hebben om succesvol te zijn. Ook zullen organisaties meer moeten kijken naar de competenties die medewerkers in huis hebben en onderzoeken of die optimaal benut worden. Daarnaast moeten carrièrepaden anders worden ingericht nu oudere medewerkers langer doorwerken, terwijl dienstverbanden tegelijkertijd korter worden. Tot slot moeten managers met medewerkers in gesprek over het arbeidsvoorwaardenpakket. “Nu een van de belangrijkste voorwaarden, het pensioen, ter discussie staat, is dit het juiste moment om in overleg met medewerkers te gaan over een voorwaardenpakket dat beter aansluit bij hun behoeften.”

Het white paper is te downloaden op de website van Aon: www.aon.com/netherlands/persberichten

Gerelateerde artikelen: Arbeidsvoorwaarden
Blijf op de hoogte
Download the Job Broker Iphone app
 

Vacatures per CategorieVacatures per Regio

Vind banken en verzekeringen vacatures in jouw regio.

Vacatures per sector Vacatures meest gezocht Vacatures per plaats Financiële branche informatie
Vermogensbeheer vacatures Asset management vacatures Vacatures Amsterdam Alles over banken
Verzekeringen vacatures Account manager vacatures Vacatures Rotterdam Alles over verzekeraars
Pensioen vacatures Management vacatures Vacatures Den-haag
Incasso vacatures Risk vacatures Vacatures Utrecht
Bank vacatures