Negatief resultaat voor CZ

Bron: amweb.nl 09-05-2011

CZ heeft vorig jaar een nettoresultaat geboekt van € -91 mln, tegen een winst van € 252 mln in 2009. De rode cijfers bij de Tilburgse zorgverzekeraar werden vooral veroorzaakt door een slechter technisch resultaat van € -151 (+119) mln. Bij een gedaalde omzet van € 7,1 (7,4) mld bleven de schade-uitkeringen met € 6,9 (7,0) mld nagenoeg op hetzelfde niveau.

De omzet bestaat voor het grootste deel uit bijdragen van het College voor Zorgverzekeringen (€ 3,9 mld), onder meer in verband met de risicoverevening volgens de Zorgverzekeringswet. Zo'n € 2,9 (2,8) mld is afkomstig uit basispremies en aan aanvullende premies kreeg CZ net als in 2009 bijna € 0,8 mld binnen. Het drukkende effect op de inkomsten wordt veroorzaakt door een stijging in de uitgaande herverzekeringspremies: die gingen van € 135 mln naar € 500 mln door bijzonderheden in de 'hogekostencompensatie', aldus de derde ziektekostenverzekeraar van ons land.

CZ is ook risicodrager voor de ziektekostenpolissen onder de labels Ohra en Delta Lloyd. Voor de overname van de Ohra-portefeuille is begin 2009 in totaal € 91 mln betaald.

Gerelateerde artikelen: Kerngetallen
Blijf op de hoogte
Download the Job Broker Iphone app
 

Vacatures per CategorieVacatures per Regio

Vind banken en verzekeringen vacatures in jouw regio.

Vacatures per sector Vacatures meest gezocht Vacatures per plaats Financiële branche informatie
Vermogensbeheer vacatures Asset management vacatures Vacatures Amsterdam Alles over banken
Verzekeringen vacatures Account manager vacatures Vacatures Rotterdam Alles over verzekeraars
Pensioen vacatures Management vacatures Vacatures Den-haag
Incasso vacatures Risk vacatures Vacatures Utrecht
Bank vacatures