Werknemer wil kilometervergoeding ipv leaseauto

Bron: Telegraaf.nl 23-05-2011
Werknemers willen liever maandelijks een zogeheten mobiliteitsbudget van hun baas, dan het gebruik van verplichte leaseauto. Dat blijkt uit een groot landelijk onderzoek van Achmea, uitgevoerd door TNS NIPO.

Met dit geld kunnen werknemers zelf het vervoer van woon-werkverkeer regelen. Geld dat ze overhouden, mogen ze in eigen zak steken. Zes op de tien Nederlanders willen voor een financiële vergoeding meerdere keren per week voor of na de spits naar het werk rijden.

De leaseauto is niet langer meer een populaire arbeidsvoorwaardencomponent. De helft van de Nederlanders zegt liever voor een zogeheten mobiliteitsbudget te kiezen als dat mogelijk zou zijn, terwijl een kleinere groep van 34 procent kiest voor een leaseauto.

Veel werknemers zeggen de leaseauto gedag. De fiscale gevolgen van een leaseauto zijn vaak ongunstig. Werknemers bepalen liever hoe ze de vergoeding besteden”, zegt mobiliteitsspecialist Jack de Kraaij van de verzekeraar.

Met dit budget kunnen werknemers zelf kiezen met welk vervoermiddel ze zakelijk reizen, zodat ze elke dag het optimale vervoermiddel kunnen kiezen om de files en drukte in het openbaar vervoer te omzeilen. Niet gemaakte kosten mogen werknemers houden.

Op basis van recente berekeningen blijken werkgevers gezamenlijk in 2010 ruim 15 miljard euro aan kosten te hebben betaald voor woon-werkverkeer van medewerkers. „Daar kun je behoorlijk op besparen door niet alleen flexibel met werktijden om te gaan, maar personeel ook meer thuis te laten werken.”

Gerelateerde artikelen: Arbeidsmarkt; Arbeidsvoorwaarden
Blijf op de hoogte
Download the Job Broker Iphone app
 

Vacatures per CategorieVacatures per Regio

Vind banken en verzekeringen vacatures in jouw regio.

Vacatures per sector Vacatures meest gezocht Vacatures per plaats Financiële branche informatie
Vermogensbeheer vacatures Asset management vacatures Vacatures Amsterdam Alles over banken
Verzekeringen vacatures Account manager vacatures Vacatures Rotterdam Alles over verzekeraars
Pensioen vacatures Management vacatures Vacatures Den-haag
Incasso vacatures Risk vacatures Vacatures Utrecht
Bank vacatures