Bonden willen 2,5 procent meer loon voor medewerkers verzekeraars

Bron: amweb.nl 23-05-2011

De onderhandelingen over een nieuwe bedrijfstak-cao voor de verzekeringsbranche zijn van start gegaan. De bonden zetten onder meer in op een cao met een looptijd van een jaar en 2,5 % loonsverhoging.

Vakbond De Unie noemt de looneis voor de verzekerings-cao 'weinig onderhandelbaar'. "Wij stellen vast dat de werknemers in het verzekeringsbedrijf 'op achterstand' zitten", aldus onderhandelaar Wim Brouwer. Hij baseert zijn stellingname op te verwachten prijsontwikkeling, de ontwikkeling van de productiviteit, maar ook op de loonontwikkeling die er in de laatste contracten is geweest. In de onlangs overeengekomen Algemene Bank-cao is een salarisverhoging van 1,25% per 1 juni van dit jaar overeengekomen, in december gevolgd door een eenmalige uitkering van € 300.

Andere thema's die tijdens de onderhandelingen voor een bedrijfstak-cao voor de verzekeringsbranche aan bod zullen komen, zijn: Het Nieuwe Werken, het arbeidsvoorwaardenkeuzesysteem, een eenvoudiger beloningsmodel (zowel qua inhoud, vorm als hoogte), arbeidsongeschiktheid, re-integratie, pensioen en sociaal plan.

Gerelateerde artikelen: Arbeidsvoorwaarden; Verzekeraars
Blijf op de hoogte
Download the Job Broker Iphone app
 

Vacatures per CategorieVacatures per Regio

Vind banken en verzekeringen vacatures in jouw regio.

Vacatures per sector Vacatures meest gezocht Vacatures per plaats Financiële branche informatie
Vermogensbeheer vacatures Asset management vacatures Vacatures Amsterdam Alles over banken
Verzekeringen vacatures Account manager vacatures Vacatures Rotterdam Alles over verzekeraars
Pensioen vacatures Management vacatures Vacatures Den-haag
Incasso vacatures Risk vacatures Vacatures Utrecht
Bank vacatures