Hoe staat het met de motivatie na de zomervakantie

Bron: elsevier.nl 15-06-2011

Vakantie mag dan wel een rustgevende levensbehoefte zijn, op de motivatie en betrokkenheid van werknemers blijkt de zomervakantie geen gunstige invloed te hebben. Na een paar weken weg zijn werknemers minder tevreden over hun loopbaan en kijken vaker uit naar een andere baan. Dat blijkt uit een onderzoek van de Arbo Unie.

Het onderzoek is uitgevoerd onder 1500 mensen tussen de 30 en 65 jaar. 'Uit de resultaten blijkt dat de betrokkenheid bij de organisatie na een vakantie met 3 procent afnam,' aldus woordvoerder Jan van den Hoogen van de Arbo Unie.

Vooral oudere werknemers keerden na de vakantie gedemotiveerd terug. In de leeftijdscategorie tussen de 50 en 65 jaar nam de betrokkenheid bij de werkgever met 8,3 procent af.

Ontslag
Leidinggevenden komen na een vakantie wel terug met meer enthousiasme over hun baan. 'Ze moeten er dan voor oppassen om niet te veel te verwachten van hun medewerkers,' aldus de Arbo Unie.

De organisatie heeft nog een handige tip voor bedrijven. 'Werknemers hebben na hun vakantie vaak een meer heldere kijk op hun loopbaan. Daarom is het handig om loopbaangesprekken bij voorkeur na een vakantieperiode in te plannen.' Nu maar hopen dat de werknemer dan niet zijn ontslag indient.

Gerelateerde artikelen: Arbeidsproductiviteit; Vakantie
Blijf op de hoogte
Download the Job Broker Iphone app
 

Vacatures per CategorieVacatures per Regio

Vind banken en verzekeringen vacatures in jouw regio.

Vacatures per sector Vacatures meest gezocht Vacatures per plaats Financiële branche informatie
Vermogensbeheer vacatures Asset management vacatures Vacatures Amsterdam Alles over banken
Verzekeringen vacatures Account manager vacatures Vacatures Rotterdam Alles over verzekeraars
Pensioen vacatures Management vacatures Vacatures Den-haag
Incasso vacatures Risk vacatures Vacatures Utrecht
Bank vacatures