5 tips voor lagere belkosten in het buitenland

Bron: mt.nl 06-07-2011

Mobiel bellen in het buitenland is vanaf vandaag goedkoper. Maar pas op! Het lukraak gebruik maken van Twitter, What's App en Facebook kan nog steeds peperduur uitvallen. Zo voorkomt u financiele ellende achteraf.

Bellen goedkoper? Ja, want Eurocommissaris Neelie Kroes heeft providers gedwongen om hun tarieven te beperken tot 35 cent per minuut voor mobiel bellen vanuit een ander Europees land. Wie in bijvoorbeeld Spanje gebeld wordt betaalt voortaan maximaal 11 cent per minuut. Nu zijn die tarieven respectievelijk nog 39 en 15 cent.

Een wifi
Ons advies? Ga op zoek naar McDonald’s. Naast kleffe hamburgers en Franse frietjes biedt ’s werelds bekendste fastfoodketen u namelijk ook een niet vergrendelde wifi-verbinding. Reuze handig, voor wie toch snel even zijn mail wil checken en aan Facebook-vrienden wil laten weten hoe geweldig het op vakantie is. Geen gele M in de buurt te bekennen? Dan kunt u ervoor kiezen om met de telefoon in de hand door het stadje te wandelen, op zoek naar een bruikbaar en niet vergrendeld signaal. Hier kleeft echter wel een risico aan vast, want garanties dat deze draadloze internetverbinding 100 procent veilig is krijgt u niet. Kijk daarom uit met het versturen van privacygevoelige gegevens.

Schakel dataverkeer uit
In eigen land gelden vaste tarieven voor mobiel internet. Wanneer uw smartphone automatisch contact zoekt met de provider om zichzelf te updaten, dan is dat dus geen probleem. In het buitenland gelden andere regels. U rekent daar af per megabyte aan data. Dan kan zo’n update zomaar een dure grap worden, want aan een gemiddelde update kleven grote hoeveelheden aan data. Dus gaat u de grens over? Schakel dan in het menu internetinstellingen de optie dataverkeer uit. U wordt hier door middel van een smsje overigens ook op gewezen door uw provider. Toch even snel uw mail checken op het strand in Spanje? Schakel de functie weer aan, hengel de berichten naar binnen en zet het dataknopje weer om.

Sms liever
In Nederland wint What’s App snel terrein op de sms. Het is snel, simpel en vooral gratis. Over de grens gaat die ballon niet op. Tekstberichten sturen via What’s App betekent dat u contact moet maken met internet en dat kost geld. Veel geld vaak. Dus waarom geen smsje sturen? Vanaf uw vakantieadres is dat namelijk de goedkoopste manier om met uw smartphone even contact te zoeken met het thuisfront. Het sturen van een sms vanuit een ander EU-land kost slechts 13 cent, een sms ontvangen is zelfs gratis. Zet dat maar eens af tegen een gesprek. Zelf bellen is vanaf vandaag weliswaar goedkoper, maar kost evengoed nog 35 cent per minuut.

Niet downloaden
U geniet van een heerlijke zomerzon op een terrasje in Rome. Toch maar eens even kijken hoe het weer in Nederland is. En dus grist u de iPhone uit de zak om Buienradar aan te zetten. We raden het u echter af. Wat namelijk geldt voor updates, geldt ook voor applicaties als deze. Al snel zijn er grote hoeveelheden data mee gemoeid en dat gaat flink in de papieren lopen. Dat geldt ook voor het downloaden van grote bestanden die bekenden u via de mail sturen.

Gebeld worden
We vertelden zojuist al dat u beter kunt smsen, dat is namelijk niet zo prijzig. Maar moet u dan toch even mondeling overleg plegen met de achterblijvers op kantoor, laat u dan bij voorkeur bellen. Dat kost de beller sinds vandaag 11 cent per minuut. Belt u zelf, dan zijn uw kosten 35 cent per minuut

Blijf op de hoogte
Download the Job Broker Iphone app
 

Vacatures per CategorieVacatures per Regio

Vind banken en verzekeringen vacatures in jouw regio.

Vacatures per sector Vacatures meest gezocht Vacatures per plaats Financiële branche informatie
Vermogensbeheer vacatures Asset management vacatures Vacatures Amsterdam Alles over banken
Verzekeringen vacatures Account manager vacatures Vacatures Rotterdam Alles over verzekeraars
Pensioen vacatures Management vacatures Vacatures Den-haag
Incasso vacatures Risk vacatures Vacatures Utrecht
Bank vacatures