1 op 3 werknemers financiële sector wil dit jaar nieuwe baan

Bron: elsevier.nl 19-08-2011

Uit een enquête van eFinancialCareers komt naar voren dat ongeveer een derde van de Nederlandse financiële professionals dit jaar naar een nieuwe werkgever zoekt en maar liefst de helft een overstap naar het buitenland overweegt. Wel geeft 53 procent van de Nederlandse respondenten aan binnen Europa te willen blijven.

Hoewel Nederland hoog scoort wat betreft levensstandaard, moeten Nederlandse bedrijven hun aanbod aantrekkelijk houden om te kunnen concurreren tegen buitenlandse ondernemingen die Nederlandse werknemers dreigen weg te kapen.

Het buitenlands aanbod blijkt erg aantrekkelijk voor de finaciële sector

Daarnaast staat 49 procent van de werknemers binnen de financiële sector open voor een functie bij een ander bedrijf en is 69 procent dit jaar door recruiters benaderd. Slechts 19 procent van de werknemers zegt loyaal te zijn aan zijn werkgever.

Nieuwe kansen
Vooral betere carrièremogelijkheden blijken goed  lokaas voor een verhuizing naar het buitenland. De Nederlandse werknemer is niet zomaar tevreden met de eerste de beste baan, maar blijft alert op nieuwe kansen die zich aandienen.

James Bennett van eFinancialCareers waarschuwt voor een 'brain drain' als het Nederlandse aanbod niet opweegt tegen het buitenlandse aanbod. Volgens hem moet 'de overheid zich richten op het economische en fiscale klimaat als Nederland zijn beste financiële professionals wil vasthouden'.

Loyaal
Een vergelijkbaar onderzoek in Groot-Brittannië laat zien dat Britse financiële professionals nog minder gehecht zijn aan eigen land dan hun Nederlandse collega’s. Meer dan de helft zegt in 2011 zeker te willen overstappen naar een nieuwe werkgever. Slechts 12 procent van de Britse financiële sector wil dit jaar bij de huidige werkgever blijven.

Voor het onderzoek in Nederland zijn 182 werknemers in juni ondervraagd. In Groot-Brittannië deden 444 financële professionals in april mee aan de enquête

Gerelateerde artikelen: Arbeidsmarkt
Blijf op de hoogte
Download the Job Broker Iphone app
 

Vacatures per CategorieVacatures per Regio

Vind banken en verzekeringen vacatures in jouw regio.

Vacatures per sector Vacatures meest gezocht Vacatures per plaats Financiële branche informatie
Vermogensbeheer vacatures Asset management vacatures Vacatures Amsterdam Alles over banken
Verzekeringen vacatures Account manager vacatures Vacatures Rotterdam Alles over verzekeraars
Pensioen vacatures Management vacatures Vacatures Den-haag
Incasso vacatures Risk vacatures Vacatures Utrecht
Bank vacatures