Vermogensbeheertak Rabobank is sterk gestegen

Bron: fondsnieuws.nl 25-08-2011

De nettowinst van de vermogensbeheertak van Rabobank, is in het eerste half jaar van 2011 sterk gestegen ten opzichte van ultimo 2010: 135 miljoen euro tegen 1 miljoen euro. De winst voor belasting bedroeg 185 miljoen euro, tegen 18 miljoen euro in het voorgaande half jaar.

Dat heeft Rabobank dinsdag bekend gemaakt bij de publicatie van de halfjaarcijfers. Er wordt niet expliciet toegelicht waar deze winstsprong aan te danken is, maar er wordt opgewezen dat Robeco mede door een vermindering van het personeel het kostenniveau sterk heeft weten te verlagen.

Rabobank heeft de resultaten van Robeco, Schretlen en het geconsolideerde Sarasin samengevoegd. In totaal is nu 269,4 miljard euro onder beheer, hetgeen ongeveer 1 miljard euro minder is dan eind 2010.

Volgens Rabobank wordt met 65 procent van het beheerde vermogen van Robeco een outperformance behaald ten opzichte van de index. Dat was in de drie jaar daarvoor nog 62 procent. Rabobank geeft bij haar halfjaarcijfers geen informatie over de prestaties van de individuele fondsen.

Van het beheerde vermogen is 47 procent belegd in aandelen, 28 procent in obligaties, 10 procent in mixfondsen, 5 procent in alternatives, 6 procent in geldmarktfondsen en overigen.

De inkomsten uit het beheer van vermogen is in het eerste half jaar gestegen tot 691 miljoen euro, tegen 473 miljoen euro in het half jaar ervoor. De commissie-inkomsten zijn gestegen van 424 miljoen euro naar 499 miljoen euro.

Volgens Rabobank is het eerste jaar bji de assetmanagementak bepaald door een positieve cash flow, valutaverliezen een licht negatieve rendementen. Volgens Rabo zag Robeco het beheerde vermogen stijgen, mede dankzij de zwakke dollar, terwijl Sarasin en lokale Rabo-kantoren een negatief beleggingsresultaat behaalden, terwijl oo Schretlen succesvol was.

Het beheerde vermogen bij Robeco bedroeg 149,3 euro, tegen 149,6) miljard euro, bij Sarasin 83,1 mijlard euro tegen 82,5 miljard euro, bij Schretlen 8,6 miljard euro tegen 8,4 milrjard euro en bij Rabo Real Estate Group was eht 7,3 tegen 7,2 miljard euro.

Bij lokale kantoren bedroeg de instroom 7,3 miljard euro, tegen 9,7 miljard euro in het half jaar daarvoor. Daarvan kwam 4,9 miljard euro ten goede aan Robeco en 3,2 miljard euro aan Sarasin. De instroom in de Robeco-dochters Transtrend en Harbor Capital Advisors was 1 miljard euro en 1,1 miljard euro. Robeco zelf zorgde voor een directe sales van 2,8 miljard euro.

Gerelateerde artikelen: Kerngetallen; Banken; Rabobank
Blijf op de hoogte
Download the Job Broker Iphone app
 

Vacatures per CategorieVacatures per Regio

Vind banken en verzekeringen vacatures in jouw regio.

Vacatures per sector Vacatures meest gezocht Vacatures per plaats Financiële branche informatie
Vermogensbeheer vacatures Asset management vacatures Vacatures Amsterdam Alles over banken
Verzekeringen vacatures Account manager vacatures Vacatures Rotterdam Alles over verzekeraars
Pensioen vacatures Management vacatures Vacatures Den-haag
Incasso vacatures Risk vacatures Vacatures Utrecht
Bank vacatures