ABN Amro schrapt 1900 banen

Bron: Telegraaf.nl 26-08-2011
Volgens ABN Amro verdwijnen er naar verwachting 1500 arbeidsplaatsen door afvloeiing van personeel en 850 door natuurlijk verloop. De bank verwacht dat er tegelijkertijd 450 nieuwe banen bij zullen komen.

ABN Amro maakte eerder al bekend tot 2014 enkele honderden banen per jaar te willen schrappen om de bank efficiënter te maken en de winstgevendheid te verbeteren.

Geschokt
FNV Bondgenoten en De Unie reageerden vrijdag geschokt op het verdwijnen van de arbeidsplaatsen. FNV Bondgenoten vindt dat bestuursvoorzitter Gerrit Zalm met het schrappen van de 2350 banen ,,het kind met het badwater weggooit'' en de organisatie broos maakt.

,,Het versnellen van interne processen betekent nog niet dat je ook meteen afscheid moet nemen van je medewerkers'', zei bestuurder Carla Kiburg. ,,Je hebt juist mensen met kennis en ervaring nodig die er voor zorgen dat de dienstverlening verbetert.''

Gevolgen
Vakbond De Unie is vooral bezorgd over de gevolgen voor het personeel. ,,De reorganisatie vanwege de integratie van Fortis en ABN Amro is nog niet afgerond of een nieuwe reorganisatie wordt alweer aangekondigd'', zei onderhandelaar Erwin Rog. ,,Dat er banen geschrapt zouden worden was bekend, maar dat er nu sprake is van een reductie van bijna 10 procent in bijna 2 jaar tijd kwam totaal onverwachts.''

De Unie vraagt zich bovendien af tot hoever de bank afgeslankt kan worden zonder klant en medewerker uit het oog te verliezen.

Gerelateerde artikelen: Banken; ABN-AMRO; Arbeidsmarkt
Blijf op de hoogte
Download the Job Broker Iphone app
 

Vacatures per CategorieVacatures per Regio

Vind banken en verzekeringen vacatures in jouw regio.

Vacatures per sector Vacatures meest gezocht Vacatures per plaats Financiële branche informatie
Vermogensbeheer vacatures Asset management vacatures Vacatures Amsterdam Alles over banken
Verzekeringen vacatures Account manager vacatures Vacatures Rotterdam Alles over verzekeraars
Pensioen vacatures Management vacatures Vacatures Den-haag
Incasso vacatures Risk vacatures Vacatures Utrecht
Bank vacatures