Tips voor de 5 meest gestelde sollicitatievragen

Bron: mangersonline.nl 02-09-2011

Soms zijn de meest simpele vragen tijdens een sollicitatiegesprek het moeilijkst te beantwoorden. In werkelijkheid blijkt dat men zoekt naar een goed antwoord terwijl u onder druk staat. Accountemps heeft onderzoek gedaan naar de meest gestelde vragen tijdens een sollicitatiegesprek.

Onderstaand de vijf meest gestelde vragen tijdens een interview en enkele tips om niet in de knoop te raken.

1. Kunt u me in het kort iets over uzelf vertellen?
Het ideale antwoord is kort, maar het bevat wel voldoende informatie over uw relevante vaardigheden en werkervaring, zodat degene die u gaat aannemen begrijpt hoe het bedrijf er voordeel van kan hebben.

2. Waarom wilt u voor ons bedrijf werken?
Uw antwoord moet duidelijk laten zien dat u de organisatie hebt onderzocht voor u naar het sollicitatiegesprek ging (website, jaarverslag, artikelen etc.). Maak ook duidelijk waarom de baan goed aansluit op uw vaardigheden.

3. Wat zijn uw sterkte en zwakke punten?
Het eerste gedeelte van de vraag is redelijk gemakkelijk te beantwoorden. Het beschrijven van uw zwakke punten is echter een ander verhaal. Een verstandige aanpak is om te starten met één zwakt punt dit te benoemen en eraan toe te voegen welke stappen je neemt om deze zwakke plek te verbeteren. Schakel daarna over naar uw sterkte punten.

4. Waar ziet u uzelf over vijf jaar?
Toekomstige werkgevers proberen door middel van deze vraag een idee te krijgen van uw gedrevenheid en ambitie. Probeer om niet inflexibel over te komen, maar geef wel een idee van uw professionele doelstellingen voor groei en carrièreontwikkeling. Werkgevers willen in ieder geval zien dat u erover nagedacht hebt.

5. Hebt u  nog vragen?
U kunt uw belangstelling voor de baan duidelijk maken door één of twee gerichte vragen te stellen over de doorgroeimogelijkheden binnen het bedrijf of het lange termijn perspectief van de organisatie. Het antwoord kan ook wat meer informatie geven over mogelijke problemen rond de baan of de aanwezigheid van collega’s.

 

Gerelateerde artikelen: Solliciteren
Blijf op de hoogte
Download the Job Broker Iphone app
 

Vacatures per CategorieVacatures per Regio

Vind banken en verzekeringen vacatures in jouw regio.

Vacatures per sector Vacatures meest gezocht Vacatures per plaats Financiële branche informatie
Vermogensbeheer vacatures Asset management vacatures Vacatures Amsterdam Alles over banken
Verzekeringen vacatures Account manager vacatures Vacatures Rotterdam Alles over verzekeraars
Pensioen vacatures Management vacatures Vacatures Den-haag
Incasso vacatures Risk vacatures Vacatures Utrecht
Bank vacatures