Banken twitteren beter dan verzekeraars

Bron: vbnet.nl 26-09-2011

Banken zijn razendsnel in hun reactie op Twitter: 52% antwoordt binnen 2 uur en 90% van de tweets wordt zelfs binnen een dag behandeld. Verzekeraars blijven daarbij achter. 71% beantwoordt tweets binnen een dag, een reactie binnen 2 uur lukt bij 43% van de tweets. Dit meldt VODW Advies & Interim in haar onderzoek naar de manier waarop dienstverleners met webcare via Twitter omgaan.

Procentueel gezien valt het verschil nog mee. Opmerkelijk is echter wel dat banken  deze scores halen bij een hoeveelheid tweets die ongeveer 10 keer zo groot is als bij de overige branches (Dit is gemiddeld 100 tweets per dag tegen enkele of een paar tientallen).

Onbeantwoorde tweets
Bijna de helft van de ruim 300 onderzochte tweets blijft onbeantwoord. Door banken wordt op de meeste tweets wel gereageerd (78%). Verzekeraars daarentegen reageren slechts op 37% van de tweets. Misschien niet vreemd, stelt VODW, gezien het feit dat veel tweets over verzekeraars geen direct antwoord behoeven. "Dergelijke tweets bevatten vaak geen vragen of problemen, maar slechts algemene uitspraken. Het zijn natuurlijk wel kansen voor het opstarten van een dialoog met klanten."

Bereikbaarheid
Veel consumenten weten Twitter steeds beter te vinden. Ze verwachten dan ook via Twitter een reactie te krijgen op hun vraag en zijn verbaasd of gefrustreerd als dat niet het geval is. Een groot aantal problemen wordt niet opgelost doordat dienstverleners tweets die aan een algemeen account gericht zijn – in plaats van aan het webcareaccount – over het hoofd zien. Veel klanten geven inmiddels aan dat je beter contact kunt opnemen via Twitter, want ‘daar zijn jullie veel beter bereikbaar dan via de telefoon', aldus VODW.

Over het onderzoek
VODW heeft voor haar onderzoek gedurende enkele dagen in augustus vier à vijf grote spelers in de telecom-, banken-, energie- en verzekeringsbranche onderzocht.

Gerelateerde artikelen: Banken; Verzekeraars; Social-Media
Blijf op de hoogte
Download the Job Broker Iphone app
 

Vacatures per CategorieVacatures per Regio

Vind banken en verzekeringen vacatures in jouw regio.

Vacatures per sector Vacatures meest gezocht Vacatures per plaats Financiële branche informatie
Vermogensbeheer vacatures Asset management vacatures Vacatures Amsterdam Alles over banken
Verzekeringen vacatures Account manager vacatures Vacatures Rotterdam Alles over verzekeraars
Pensioen vacatures Management vacatures Vacatures Den-haag
Incasso vacatures Risk vacatures Vacatures Utrecht
Bank vacatures