ASN Klantvriendelijkste bank van Nederland

Bron: klantvriendelijkstebedrijf.nl 28-09-2011

MarketResponse heeft dit jaar voor de vijfde keer een landelijk onderzoek uitgevoerd naar het Klantvriendelijkste Bedrijf van Nederland. Uit de enquête onder 2.500 consumenten is DA Drogist als het Klantvriendelijkste Bedrijf van Nederland 2011 gekomen. Landal GreenParks – winnaar van 2010 – en nieuwkomer onder de genomineerden Gall & Gall werden respectievelijk tweede en derde. ASN Bank werd nam beslag op de 4de plaats.

Het onderzoek
Het onderzoek richt zich op klantervaringen in 2011. Deze ervaringen worden getoetst aan de vijf gouden regels die klantvriendelijkheid bepalen; tijdig fouten oplossen, goede bereikbaarheid, beloftes nakomen, flexibiliteit tonen in de oplossing en klanten alleen benaderen met relevante informatie.

Customer Effort Score
Dit jaar is er extra aandacht besteed aan de mate waarin bedrijven er in slagen om vragen van klanten snel en adequaat te beantwoorden. Dit wordt gemeten aan de hand van de Customer Effort Score. Wim Nieuwenhuijse, algemeen directeur MarketResponse: “We zien dat daar in sommige branches nog flink wat verbetering mogelijk is. Klanten willen niet alleen vriendelijk te woord gestaan worden, maar ook simpelweg goed geholpen worden op het moment dat het er toe doet.”

Branchewinnaars
Naast de overall winnaar zijn er ook diverse branchewinnaars uit het onderzoek gekomen. Dit zijn: Jumbo (klantvriendelijkste supermarkt), ASN Bank (klantvriendelijkste bank), Univé (klantvriendelijkste verzekeraar), Greenchoice (klantvriendelijkste energieleverancier), XS4All (klantvriendelijkste telecomaanbieder), Landal GreenParks (klantvriendelijkste leisure bedrijf) en bol.com (klantvriendelijkste thuiswinkel).

Gerelateerde artikelen: Banken; Verzekeraars
Blijf op de hoogte
Download the Job Broker Iphone app
 

Vacatures per CategorieVacatures per Regio

Vind banken en verzekeringen vacatures in jouw regio.

Vacatures per sector Vacatures meest gezocht Vacatures per plaats Financiële branche informatie
Vermogensbeheer vacatures Asset management vacatures Vacatures Amsterdam Alles over banken
Verzekeringen vacatures Account manager vacatures Vacatures Rotterdam Alles over verzekeraars
Pensioen vacatures Management vacatures Vacatures Den-haag
Incasso vacatures Risk vacatures Vacatures Utrecht
Bank vacatures