Vanaf 2012 je spaarloon geheel opnemen

Bron: elsevier.nl 06-10-2011

Werknemers die meedoen aan de spaarloonregeling kunnen het tegoed vanaf 1 januari in zijn geheel opnemen. Dat de regeling zou worden afgeschaft, was al langer bekend.

Binnen de spaarloonregeling konden werknemers 613 euro per jaar belastingvrij sparen. Het geld werd van het brutoloon naar een geblokkeerde rekening doorgesluisd. Na vier jaar mocht het worden opgenomen.

Opnemen
In september 2010 kregen werknemers al eens de mogelijkheid hun spaarloon op te nemen. Daarmee wilde minister Jan Kees de Jager (CDA, Financiën) het economisch herstel stimuleren. Ook in 2005 is dit een keer gebeurd. De meeste werknemers zetten het geld vervolgens op een spaarrekening.

Het spaarloon is vervangen voor de flexibelere levensloopregeling. Daarbij sparen werknemers voor bijvoorbeeld een sabbatical, ouderschapsverlof of een vervroegd pensioen. Werknemers hebben lange tijd kunnen kiezen voor deelname aan de spaarloon- of de levensloopregeling.

Door het spaarloon te schrappen, wordt geld vrijgemaakt voor de verlaging van de overdrachtsbelasting van 6 naar 2 procent. Hiermee wil het kabinet de vastgelopen huizenmarkt stimuleren.

Gerelateerde artikelen: Arbeidsvoorwaarden; Arbeidsrecht
Blijf op de hoogte
Download the Job Broker Iphone app
 

Vacatures per CategorieVacatures per Regio

Vind banken en verzekeringen vacatures in jouw regio.

Vacatures per sector Vacatures meest gezocht Vacatures per plaats Financiële branche informatie
Vermogensbeheer vacatures Asset management vacatures Vacatures Amsterdam Alles over banken
Verzekeringen vacatures Account manager vacatures Vacatures Rotterdam Alles over verzekeraars
Pensioen vacatures Management vacatures Vacatures Den-haag
Incasso vacatures Risk vacatures Vacatures Utrecht
Bank vacatures