Hoofd beleggingen APG machtigste vrouw van Nederland

Bron: ceome.nl 27-10-2011

Geheel conform deze tijd is Angelien Kemna, hoofd beleggingen van pensioenuitvoerder APG, door Opzij uitgeroepen tot de machtigste vrouw van Nederland.

Kemna beheert een belegginsportefeuille van 280 miljard, van onder meer ambtenarenpensioenfonds ABP. Volgens het tijdschrift drukt ze ‘een geweldige en eigen stempel’ op de financiële sector en zou ze oog houden voor ‘duurzame, maatschappelijke ontwikkelingen’.

Vorig jaar was koningin Beatrix nog de machtigste vrouw van Nederland volgens Opzij. Gezien het juryoordeel van vorig jaar zou ze dat dit jaar weer moeten zijn omdat ze nog steeds op dezelfde positie zit. Toch was haar uitverkiezing een opmerkelijke keuze indertijd omdat zij niet op eigen kracht haar positie heeft bereikt en bovendien haar officiële macht niet zou bestaan en haar invloed achter de schermen ontoetsbaar is want niet openbaar.

Kemna is al sinds november 2009 hoofd beleggingen bij APG en heeft al jaren miljarden aan pensioengeld te beheren. Ze werkte bij ING en Robeco in topposities en was hoogleraar.

Agnes Jongerius, voorzitter de FNV, was de eerste machtigste vrouw volgens Opzij. De top honderd van invloedrijke vrouwen is ingedeeld in tien categorieën, met sport, cultuur, politiek en bedrijfsleven. Dit jaar figureren op de lijst onder meer Jeanine Hennis-Plasschaert (Tweede Kamerlid VVD), Wilhelmina Thomassen (rechter bij de Hoge Raad), Dieuwke Wynia (eindredacteur DWDD en binnenkort directeur TV bij BNN), Kajsa Ollongren (secretaris-generaal van het Ministerie van Algemene Zaken), Neelie Kroes (eurocommissaris) en tv-presentatrice Linda de Mol.

Gerelateerde artikelen: Vermogensbeheer; apg
Blijf op de hoogte
Download the Job Broker Iphone app
 

Vacatures per CategorieVacatures per Regio

Vind banken en verzekeringen vacatures in jouw regio.

Vacatures per sector Vacatures meest gezocht Vacatures per plaats Financiële branche informatie
Vermogensbeheer vacatures Asset management vacatures Vacatures Amsterdam Alles over banken
Verzekeringen vacatures Account manager vacatures Vacatures Rotterdam Alles over verzekeraars
Pensioen vacatures Management vacatures Vacatures Den-haag
Incasso vacatures Risk vacatures Vacatures Utrecht
Bank vacatures