Van generatie G tot Y, hoe laten samenwerken?

Bron: Go 13-01-2012

Elke organisatie moet zoeken naar een evenwicht tussen de aanwezige persoonlijkheden en talenten, maar ook met de kenmerken van elke generatie dient rekening te worden gehouden.

Wie? Geboren tussen 1922 en 1945
De laatste vertegenwoordigers van deze generatie zijn volop de arbeidsmarkt aan het verlaten. Zij zijn gezagsgetrouw en verwachten een duidelijke hiërarchie, waarbij ze alles in het werk zullen stellen om tegemoet te komen aan de verwachtingen.
 
Wie? Geboren tussen 1946 en 1964
Deze mensen hebben hun carrière nog opgebouwd in een tijdperk waarin een job voor het leven de norm was. Ze zijn over het algemeen dus trouw aan hun werkgever, maar verwachten wel dat iedereen net zo hard werkt als zijzelf.   
 
Wie? Geboren tussen 1965 en 1977
Een crisisgeneratie met veel individualisten. De vertegenwoordigers ervan zijn het gewend om hun eigen boontjes te doppen en stellen duidelijke eisen aan hun werkgevers. Ze willen nog het liefst hun eigen werk regelen.
 
Wie? Geboren na 1978
De jongste generatie op de arbeidsmarkt is gefocust op persoonlijke ontwikkeling. Ze zijn over het algemeen goed in teamwork en willen graag een job met verantwoordelijkheid. Een goede balans tussen werk en privéleven is cruciaal.
 
Hoe laten samenwerken?
Een manager die al deze generaties met succes wil laten samenwerken, moet proberen de juiste balans te vinden binnen zijn of haar organisatie. Jonge mensen verwachten bijvoorbeeld meteen veel vertrouwen, terwijl de oudere generaties ervan uitgaan dat ze eerst hun strepen moeten verdienen.
Gouden regels zijn er niet, maar een verstandig manager probeert de generaties zo veel mogelijk samen aan het werk te zetten, zodat ze van elkaar kunnen leren. De ene generatie loopt over van de frisse ideeën, terwijl de andere kan bogen op een schat aan ervaring: als je dat kapitaal ten volle benut, zit je organisatie op rozen.
 
Bron: GO
 

Gerelateerde artikelen: Arbeidsproductiviteit
Blijf op de hoogte
Download the Job Broker Iphone app
 

Vacatures per CategorieVacatures per Regio

Vind banken en verzekeringen vacatures in jouw regio.

Vacatures per sector Vacatures meest gezocht Vacatures per plaats Financiële branche informatie
Vermogensbeheer vacatures Asset management vacatures Vacatures Amsterdam Alles over banken
Verzekeringen vacatures Account manager vacatures Vacatures Rotterdam Alles over verzekeraars
Pensioen vacatures Management vacatures Vacatures Den-haag
Incasso vacatures Risk vacatures Vacatures Utrecht
Bank vacatures