Nettowinst ING Groep over 2011 €5,8 mrd

Bron: fd.nl 09-02-2012

Dat is een verdubbeling vergeleken met 2010, toen de winst uitkwam op €2,8 mrd. Maar in het vierde kwartaal verslechterden de omstandigheden aanzienlijk. Dit heeft het concern donderdag bekend gemaakt.

In het vierde kwartaal was er een onderliggende verlies voor de groep van €516 mln, hoofdzakelijk veroorzaakt door en afboeking op de verzekeringsactiviteiten in de VS en door lagere operationele resultaten bij ING Bank, waar de operationele winst halveerde.

De afboeking bij de Amerikaanse verzekeraar, al eerder bekend gemaakt, bedroeg € 1 mrd. Door desinvesteringen kwam de nettowinst in het vierde kwartaal voor ING Groep toch nog uit op €1,19 mrd.

Het aandeel ING staat net na de opening van de AEX op een verlies van ruim 4%.

Hommen: voorkom Grieks faillissement
Bij ING Bank daalde het onderliggende resultaat voor belasting van €5,74 mrd naar €4,74 mrd. De bank had het zwaar in het vierde kwartaal door de verslechterde economische omstandigheden. De voorzieningen op leningen namen toe, vooral in het mkb, en er moest worden afgeschreven op Griekse staatsleningen (€199 mln). Bestuursvoorzitter Hommen gaf trouwens aan dat een faillissement van Griekenland moet worden voorkomen.

Bij ING Verzekeringen steeg het operationele resultaat van €1,56 mrd in 2010 naar €2,20 mrd.ING keert over 2011 geen dividend uit omdat voorrang wordt gegeven aan terugbetaling van de staat. De belangrijkste kapitaalratio van de bank bleef gelijk op 9,6%.

Raad van commissarissen
ING maakte donderdag ook bekend dat de het twee nieuwe kandidaten voordraagt voor de raad van commissarissen. Het gaat om Yvonne van Rooy en Robert Reibestein.

Yvonne van Rooy is momenteel rector van de Universiteit Utrecht en was eerder staatssecretaris van Economische Zaken in de kabinetten Libbers II en Lubbers III. Robert Reibestein was tot eind vorig jaar partner bij consultancykantoor McKinsey.

Over de kandidaten kan op 14 mei 2012 gestemd worden tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders.

Gerelateerde artikelen: Kerngetallen; Banken; ING
Blijf op de hoogte
Download the Job Broker Iphone app
 

Vacatures per CategorieVacatures per Regio

Vind banken en verzekeringen vacatures in jouw regio.

Vacatures per sector Vacatures meest gezocht Vacatures per plaats Financiële branche informatie
Vermogensbeheer vacatures Asset management vacatures Vacatures Amsterdam Alles over banken
Verzekeringen vacatures Account manager vacatures Vacatures Rotterdam Alles over verzekeraars
Pensioen vacatures Management vacatures Vacatures Den-haag
Incasso vacatures Risk vacatures Vacatures Utrecht
Bank vacatures