Rabobank neemt Frieslandbank over

Bron: z24.nl 02-04-2012

Dat meldt Friesland Bank in een persbericht. De bank wordt een dochter van Rabobank Nederland.

De nieuwe eisen die aan banken worden gesteld ten aanzien van hun kapitaalbuffers in het zogenaamde Basel-3 akkoord zijn te streng voor de kleine Friesland Bank. Dat maakte Friesland Bank maandag bekend.

Friesland Bank had al in het najaar van 2011 geconstateerd dat een "een zelfstandig voortbestaan van Friesland Bank niet langer verantwoord was", aldus de bank in het persbericht.

De Nederlandsche Bank en de Nederlandse Mededingsautoriteit (NMa) hebben al toestemming gegeven voor de overname "gezien de actuele omstandigheden".

Friesland Bank heeft zware last van de bankencrisis van het afgelopen halfjaar. Banken waren, mede door onzekerheid over beleggingen in staatsschulden van eurolanden, huiverig om geld aan elkaar te lenen. Friesland Bank heeft hierdoor moeite gekregen om tegen aanvaardbare rentes voor de korte termijn geld te lenen op de interbancaire markt. "Deze ontwiklelingen zetten de resultaten van Friesland Bank onder druk", zo meldde de bank maandag.

Gevolg is dat Friesland Bank ook moeite had om de kapitaalbuffers op korte termijn aan te vullen. De overname door Rabobank, één van de banken met de hoogste kredietwaardigheid ter wereld, lost het financieringsprobleem voor Friesland Bank op.

Gerelateerde artikelen: Banken; Rabobank
Blijf op de hoogte
Download the Job Broker Iphone app
 

Vacatures per CategorieVacatures per Regio

Vind banken en verzekeringen vacatures in jouw regio.

Vacatures per sector Vacatures meest gezocht Vacatures per plaats Financiële branche informatie
Vermogensbeheer vacatures Asset management vacatures Vacatures Amsterdam Alles over banken
Verzekeringen vacatures Account manager vacatures Vacatures Rotterdam Alles over verzekeraars
Pensioen vacatures Management vacatures Vacatures Den-haag
Incasso vacatures Risk vacatures Vacatures Utrecht
Bank vacatures