LinkedIn blijft fink groeien

Bron: automatiseringsgids.nl 07-05-2012

In de schaduw van Facebook groeit ook het sociale netwerk LinkedIn met sprongen. De omzet verdubbelde afgelopen kwartaal ruimschoots tot 188,5 miljoen dollar.

De nettowinst van LinkedIn nam in het eerste kwartaal eveneens toe: van 2,1 naar 5 miljoen dollar. Dat zijn weliswaar bedragen die in het niet vallen bij de financiële cijfers van Facebook, maar LinkedIn heeft dan ook een beperkte actieradius: de professionele gebruiker.

Analisten hadden geen winst verwacht, maar dachten dat LinkedIn afgelopen kwartaal op de nullijn zou uitkomen. Ook de omzet lag hoger dan de 178,4 miljoen dollar die analisten in doorsnee hadden verwacht, meldt persbureau Bloomberg.

Het is LinkedIn gelukt de winst op te krikken ondanks een sterke stijging van de kosten. Het bedrijf gaf vorig kwartaal 92 procent meer uit dan een jaar geleden, onder andere aan marketing (66 miljoen) en productontwikkeling (47 miljoen). Het aantal medewerkers groeide sinds eind december met 331.

Ledental toegenomen tot 161 miljoen
In vergelijking met het vierde kwartaal van 2011 steeg het ledental van 150 naar 161 miljoen. Ter vergelijking: Facebook heeft wereldwijd meer dan 900 miljoen gebruikers, merendeels consumenten.

Algemeen directeur Jeff Weiner probeert meer nieuwe leden te werven door sterk in te zetten op mobiele apparatuur. De groeiende klantenkring wordt ook steeds interessanter voor adverteerders.

Jaaromzet gaat richting 900 miljoen dollar
Voor het hele boekjaar 2012 rekent LinkedIn nu op een omzet van 880 tot 900 miljoen dollar. Tot voor kort ging het bedrijf nog uit van 840 tot 860 miljoen dollar. Analisten rekenen gemiddeld op een jaaromzet van 877 miljoen dollar.

LinkedIn ging al in mei 2011 naar de beurs, een jaar voordat Facebook deze maand dezelfde stap zet. Het bedrijf is nu bezig met de overname van Slideshare, een website waar professionals presentaties kunnen delen. Met die aankoop is circa 119 miljoen dollar gemoeid.

Gerelateerde artikelen: Social-Media
Blijf op de hoogte
Download the Job Broker Iphone app
 

Vacatures per CategorieVacatures per Regio

Vind banken en verzekeringen vacatures in jouw regio.

Vacatures per sector Vacatures meest gezocht Vacatures per plaats Financiële branche informatie
Vermogensbeheer vacatures Asset management vacatures Vacatures Amsterdam Alles over banken
Verzekeringen vacatures Account manager vacatures Vacatures Rotterdam Alles over verzekeraars
Pensioen vacatures Management vacatures Vacatures Den-haag
Incasso vacatures Risk vacatures Vacatures Utrecht
Bank vacatures