De vijf leukste bazen van 2012

Bron: nrc.nl 06-12-2012

Dertiende maand? Nee, deze vijf bazen belonen hun personeel beter, bijvoorbeeld met 1000 dollar per gewerkt jaar.

Hoe leuk je baas ook is, het kan altijd beter. En de liefde voor de baas gaat altijd door de portemonnee, zo bewijst dit lijstje van The Huffington Post waar de vijf leukste bazen van 2012 op een rijtje worden gezet.

Howard Cooper gaf zijn 89 werknemers 1000 dollar per gewerkt jaar toen hij zijn autobedrijf verkocht. Een chauffeur die 28 jaar in dienst was, kreeg 28.000 dollar mee, maar ook als mensen pas een half jaar voor het bedrijf werkten kregen ze 500 dollar. Cooper benadrukte dat zijn werknemers deel van zijn succes waren en dat hij ze daarom wilde belonen toen hij het bedrijf verkocht.

Bart Lorang is baas van het softwarebedrijf Full Contact. In navolging van Mark Zuckerberg loopt hij op slippers, hij probeert goede werknemers aan te trekken en vast te houden door ze droomvakanties aan te bieden. Iedere werknemer krijgt van Lorang 7.500 dollar om op vakantie te gaan. De voorwaarde is wel dat het geld aan de vakantie wordt besteed en dat er tijdens de vakantie niet wordt gewerkt, gemaild of zelfs getwitterd.

De twee bazen van een marketingbedrijf beloonden een trouwe medewerker niet door hem medewerker van de maand te noemen. Ze gaven hem liever een nieuwe auto. Chris Ninos kreeg een Ford Escape van zijn bazen.

Nadat de Australische eigenaar van touringcarbedrijf Grenda zijn zaak voor 425 miljoen dollar verkocht, reserveerde hij 16 miljoen dollar voor zijn 1.800 werknemers. De bonussen waren gemiddeld bijna 9.000 dollar met een maximum van 32.000 dollar. Baas Ken Grenda wilde met het geld zijn medewerkers bedanken voor hun inzet, de werknemers hielden trouwens na de overname gewoon hun baan.

Joe Lueken besloot zijn supermarkt niet te verkopen na zijn pensioen, maar deze te schenken aan zijn 400 werknemers. Via een aandelenprogramma worden alle werknemers mede-eigenaar. Lueken hoopt dat de gemeenschap zo profiteert van de supermarkt.

Gerelateerde artikelen: Arbeidsvoorwaarden
Blijf op de hoogte
Download the Job Broker Iphone app
 

Vacatures per CategorieVacatures per Regio

Vind banken en verzekeringen vacatures in jouw regio.

Vacatures per sector Vacatures meest gezocht Vacatures per plaats Financiële branche informatie
Vermogensbeheer vacatures Asset management vacatures Vacatures Amsterdam Alles over banken
Verzekeringen vacatures Account manager vacatures Vacatures Rotterdam Alles over verzekeraars
Pensioen vacatures Management vacatures Vacatures Den-haag
Incasso vacatures Risk vacatures Vacatures Utrecht
Bank vacatures