Permanente Educatie in 2013: moet u (nog) iets doen?

Bron: scfb.nl 17-01-2013

De huidige Wft PE termijn eindigt op 31 december 2013. Dit was in eerste instantie 31 december 2012. Het Ministerie van Financiën heeft deze termijn met één jaar verlengd om vanaf 1-1-2014 tot een eenvoudigere en overzichtelijkere overgangsregeling te komen.

Actualiteiten in 2013?
Betekent dit nu (indien u uw PE-training nog niet had gevolgd in 2011-2012), dat u zomaar ineens een extra jaar heeft om aan de huidige PE-verplichtingen te voldoen? In feite wel, al is het een bijzonder vreemde situatie om aan het einde van 2013 een PE-training te gaan volgen over zaken die vóór juli 2011 actueel waren.

Denk bijvoorbeeld eens aan het provisieverbod dat inmiddels van kracht is, daar waar in de PE-leerdoelen 2011-2012 nog uitgebreid de regels rondom passende provisie worden behandeld. Of neem de 'nieuwe' gedragscode hypothecaire financieringen. Dit druist in onze visie lijnrecht in tegen de doelstellingen die met Permanente Educatie worden nagestreefd. Toch zijn er situaties denkbaar waarin het voor u persoonlijk wel degelijk zinvol kan zijn om in 2013 nog een PE-training te volgen. Namelijk om uw huidige diploma geldig te houden en daarmee in aanmerking te komen voor het inhaalprogramma (vanaf 2014) waarmee u uw diploma's kunt omwisselen naar Wft nieuwe stijl. Wilt u ons aanbod van Wft PE-trainingen raadplegen of direct een PE-training boeken?

Wel PE gevolgd in 2011-2012, nu een jaartje vrij?
Omgekeerd geldt trouwens ook: als u wél uw PE-training hebt gevolgd tussen juli 2011 en 31 december 2012, dan hoeft u wat betreft Wft geen PE te volgen in dit jaar (2013). Voor SEH Erkend Hypotheekadviseurs geldt wel een reguliere PE SEH verplichting in 2013

Gerelateerde artikelen: Carriere
Blijf op de hoogte
Download the Job Broker Iphone app
 

Vacatures per CategorieVacatures per Regio

Vind banken en verzekeringen vacatures in jouw regio.

Vacatures per sector Vacatures meest gezocht Vacatures per plaats Financiële branche informatie
Vermogensbeheer vacatures Asset management vacatures Vacatures Amsterdam Alles over banken
Verzekeringen vacatures Account manager vacatures Vacatures Rotterdam Alles over verzekeraars
Pensioen vacatures Management vacatures Vacatures Den-haag
Incasso vacatures Risk vacatures Vacatures Utrecht
Bank vacatures