Werknemers anno 2014: niet kennen maar kunnen

Bron: elsevier.nl 24-10-2013

Veel informatie is beschikbaar op internet, belangrijker is hoe mensen die informatie vinden en wat ze er mee doen

Een baan voor het leven bestaat niet meer. Sinds de VUT en het prepensioen zijn afgeschaft, moeten werknemers op hoge leeftijd inzetbaar blijven. Uitzender Tempo-Team voorspelt dat niet kennis maar vaardigheden, aanpassingsvermogen en motivatie de spil worden van de arbeidsmarkt.

Volgens HR-directeur Suzanne Jungjohann draait het om de 'intrinsieke motivatie' van de werknemer. De wereld verandert zo snel dat CV, opleiding en werkervaring minder relevant zijn geworden.

Jungjohann zegt dat het veel belangrijker is dat werknemers zich snel kunnen aanpassen aan nieuwe technologische, maatschappelijke en digitale ontwikkelingen. Een bedrijf zou continu moeten innoveren en de medewerker eveneens. Door kennis bij te houden en persoonlijke doelen te stellen, kunnen werknemers zich staande houden binnen een organisatie.

Mentaliteit

Tempo-Team wijst de veronderstelling dat ouderen het moeilijk gaan krijgen af. Het heeft vooral te maken met 'mentaliteit'. Ouderen kunnen net zo goed 'veerkrachtig' zijn. Omdat werknemers tot hun 67ste moeten werken, zouden mensen eerder moeten investeren in persoonlijke groei.

Hoogleraar Arbeidsmarkt aan de Universiteit van Tilburg, Ton Wiltagen, ziet dezelfde trend op de arbeidsmarkt. Volgens Wiltagen is het voor de werkgever minder belangrijk dat de werknemer 'parate kennis' bezit. Alle informatie is tegenwoordig toch te vinden op internet. Belangrijker is hoe mensen die informatie vinden en wat ze er mee doen.

Gerelateerde artikelen: Carriere
Blijf op de hoogte
Download the Job Broker Iphone app
 

Vacatures per CategorieVacatures per Regio

Vind banken en verzekeringen vacatures in jouw regio.

Vacatures per sector Vacatures meest gezocht Vacatures per plaats Financiële branche informatie
Vermogensbeheer vacatures Asset management vacatures Vacatures Amsterdam Alles over banken
Verzekeringen vacatures Account manager vacatures Vacatures Rotterdam Alles over verzekeraars
Pensioen vacatures Management vacatures Vacatures Den-haag
Incasso vacatures Risk vacatures Vacatures Utrecht
Bank vacatures